Skip to main content

Momenteel is er in onze ICT-branche veel te doen om de Microsoft 365 diensten. Het aanbieden van deze diensten is veelal gedreven doordat de ondersteuning van Windows 7 stopt op 14 januari 2020. Eindgebruikers wensen functionaliteiten te behouden alsmede de flexibiliteit daar modules aan toe te voegen dan wel weg te laten.

De diensten van Microsoft zijn door de vraag vanuit de markt te krijgen in verschillende smaken. Vaak krijgt de eindgebruiker de mogelijkheid te kiezen voor Microsoft 365 dan wel Office 365, in welke variant dan ook geleverd. Benk Groep krijgt door de verwarrende naamgeving veel vragen over de verschillen tussen beide diensten. Microsoft 365 is namelijk niets meer of minder dan een bundel waar Office 365 onderdeel van uitmaakt. Microsoft 365 bied daarnaast het voordeel van een upgraderecht om van Windows 7 Pro, Windows 8 Pro en Windows 8.1 Pro de overstap te maken naar Windows 10 Pro.

Betekent dit dan ook dat een overstap vanuit Microsoft 365 interessant is voor u?
Naast het Office pakket en het Exchange Online platform bekent vanuit Office 365, stelt Microsoft haar Microsoft 365 bundels beschikbaar. Hierdoor krijgen eindgebruikers het upgraderecht om naar Windows 10 Pro (onderdeel van Microsoft 365 Business) en Windows 10 Enterprise (onderdeel van Microsoft 365 E3, E5 en de F1 bundel) te upgraden. Het is dus het overwegen waard als u op dit moment aan de vooravond staat om naar Office 365 te migreren of wanneer u Windows 10 nog niet geïnstalleerd heeft op uw werkplekken.

Maakt u reeds gebruik van Office 365 Business Premium of Office 365 Enterprise E3?
Wanneer u reeds gebruik maakt van Office 365 Business Premium of Enterprise E3 is het uiterst interessant om te onderzoeken of u gebruik kunt maken van Microsoft 365 Business of E3 bundels. Deze bundels beschikken namelijk over Office, Exchange, Windows 10 en de beveiligingsfunctionaliteit “Enterprise Mobility en Security”. EMS is een intelligent platform voor mobiliteitsbeheer en beveiliging, een steeds groter wordend issue voor veel bedrijven. Het helpt uw organisatie te beveiligen en beschermen en stelt medewerkers in staat om op een nieuwe en flexibele manier te werken.

Office 365 of Microsoft 365
Zoals u heeft kunnen lezen zijn de verschillen tussen beide diensten in woord minimaal. Echter maken de specifieke onderdelen gericht flexibiliteit, security en toegankelijkheid een significant verschil voor uw organisatie voor zowel nu als naar de toekomst gericht. Benk Groep begrijpt als geen ander dat organisaties door de bomen het bos niet meer zien. Neem daarom contact met ons op. Onze consultants helpen u graag bij het maken van de juiste keuzes. Op die manier kunt u zo optimaal mogelijk gebruik maken van deze innovatieve Microsoft diensten.