Skip to main content

De welverdiende vakantieperiodes staan weer voor de deur, hierbij een aantal belangrijke vakantie tips en extra nieuwtjes vanuit de markt. Om die reden hebben we items uitgekozen die hierop aansluiten en belangrijk zijn voor u om te weten. Na het lezen van onderstaande, wensen wij van Benkgroep u een fijne vakantie toe.

Vakantie tips?

– Controleer of je databundel groot genoeg is voor verbruik in het buitenland.
– Controleer of je gebruik maakt van de voordeelbundels (indien beschikbaar) zodra je naar landen buiten de EU reist.
– Kijk goed uit met het gebruik maken van openbare wifi netwerken in het buitenland. Bij voorkeur raden we altijd aan gebruik de maken van een SSL VPN zodra je verbinding wilt maken met een wifi netwerk in het buitenland. Log vooral niet in op openbare en niet versleutelde wifi netwerken.
– Maak een goede back-up van je telefoon voordat je op vakantie gaat, mocht er iets op vakantie gebeuren met je telefoon, dan kun je in ieder geval terugvallen op een recente kopie (mocht dit nog niet automatisch gebeuren).
– Pas je voicemail aan zodat je klanten weten dat je op vakantie bent.
– Stel je out of office in outlook in zodat je klanten weten dat je op vakantie bent.

Wifi bellen met het KPN netwerk?

Je bent aan het werk. Jouw bedrijf is net verhuisd naar een hypermodern kantoorpand. Je wilt je collega bellen om een afspraak te verzetten, maar hebt geen signaal. Het gebouw is te goed geïsoleerd.

Een slecht mobiel signaal; we hebben er allemaal wel eens last van. Ondanks een mobiele dekking van 99% bij KPN, zijn er altijd situaties te verzinnen waar je mobiele telefoon geen netwerk kan ontvangen. In sommige van die gevallen, zoals op je werk of thuis, heb je dan wél gewoon verbinding met een wifinetwerk. Maak daarom gebruik van Wifi bellen via KPN.

De komst van Mobiel via wifi betekent dat je nu op nog meer plaatsen bereikbaar bent. Op alle plekken in Nederland waar je een mobiele verbinding, 4G verbinding óf wifi-verbinding hebt kun je nu tegen hetzelfde tarief bellen en sms’en.

Kwaliteit van je verbinding
De kwaliteit van je verbinding is bij Mobiel via wifi wel afhankelijk van het netwerk waarmee je verbonden bent. Is je verbinding supersnel? Dan voer je gesprekken in hoge geluidskwaliteit en zonder vertraging. Is je wifi-netwerk niet zo goed, dan heeft dit mogelijk invloed op de geluidskwaliteit. Je kan dan nog steeds bellen en sms’en, maar in iets lagere kwaliteit.

Voordelen
– Betere geluidskwaliteit en stabiliteit (afhankelijk van je wifi-verbinding).
– Snellere verbinding (1-2 seconden).
– Tegelijk internetten en bellen via hetzelfde netwerk: je dataverbinding blijft intact.
– Mobiel via wifi gaat automatisch. Is je toestel geschikt? Je telefoon kiest vervolgens zelf welke verbinding voor jou het beste is.

Hoe wifi bellen aan of uit te zetten, lees je op onze kennisbank; https://www.benk.it/kennisbank/wifi-bellen-kpn-mobiel/ 

KPN EEN mijn gesprek APP

3 Augustus 2022 lanceert KPN de grote update voor de KPN EEN MijnGesprek app. Middels dit nieuwsbericht willen we jullie op de hoogte brengen van deze update en welke vernieuwingen dit met zich meebrengt.

Vernieuwingen
– Opnieuw opgebouwd op toekomstbestendig platform
– Opnieuw ontwikkeld vanuit gebruikerservaring (UX) perspectief
– Push notificaties voor voicemail en gemiste gesprekken
– Donker thema (Dark mode)
– Betere help-functie in de app
– Whatsapp knop bij collega’s en lokale contacten met 06-nummer om snel een appje te sturen als de collega niet beschikbaar is
– Uitbellen met Call Center nummer (DNIS)
– Betere ondersteuning voor grotere adresboeken

Onlangs hebben we een melding getoond in de huidige versie van de app over het omschakelen naar de nieuwe versie van de MijnGesprek app. Er is op 27 juli namelijk een actie nodig vanuit u. Klanten moeten opnieuw inloggen nadat de app is geüpdatet. Dit komt omdat de app opnieuw wordt gebouwd op een toekomstbestendig platform.

In de eerder genoemde melding hebben we de klant gevraagd zijn/haar gebruikersnaam op te slaan en, indien het emailadres nog niet bekend is, het emailadres in te vullen. Mocht een klant bij het opnieuw inloggen t.z.t. het wachtwoord niet meer weten? Er kan met de ingevulde informatie een wachtwoord reset aangevraagd worden.

Voor deze app en alle vernieuwingen is inmiddels ook een handleiding beschikbaar in de Kennisdatabase: https://www.benk.it/wp-content/uploads/2022/07/KPN-mijn-gesprek-app-handleiding.pdf

KPN EEN Software integratie

De nieuwe versie van de KPN EEN software integratie word 1 augustus 2022 vrij gegeven. Om deze nieuwe versie te kunnen gebruiken, zal u opnieuw moeten inloggen met uw gebruikersnaam(emailadres) en wachtwoord. In deze nieuwe versie is het mogelijk voor klanten om hun teams en zoom status te synchroniseren van en naar Microsoft Teams en Zoom. Tevens kun je de nieuwe client ook optioneel gebruiken als simpele softphone waardoor je ook heel gemakkelijk via de computer kan bellen. Handleiding van de nieuwe versie kunt u vinden op: https://gointegrator.com/help?version=4.2&lang=uk&item=1184

KPN EEN Receptie+software

De KPN EEN Receptie+ biedt nu ook integratie met AzureAD en Teams status. Dit betekent dat de receptionist(e) zowel de Broadsoft status als de Teams status kan zien vanuit één applicatie.
Hierdoor kan een receptionist alles regelen vanuit een dashboard en is een totaaloplossing qua bereikbaarheid in de verschillende oplossingen die mogelijk draaien in uw organisatie.

Microsoft gaat basic auth uit faseren per 1-10-2022

In oktober schakelt Microsoft Basic Authentication uit en hiermee specifieke Exchange Online protocollen. We raden daarom aan om, indien je hier nog gebruik van maakt, maatregelen te nemen om niet verrast te worden na 1 oktober 2022. Je wilt voorkomen dat jouw medewerkers ineens geen mail meer kunnen kan ontvangen op de telefoon.

Op dit moment maken nog aantal bedrijven gebruik van de Basic Authentication. Veel bedrijven worden via Basic Authentication aangevallen door kwaadwillenden, omdat het aanwezige Multi-Factor Authentication (MFA) beleid hierop niet toegepast kan worden. Dit soort aanvallen nemen alleen maar toe. Elke dag dat je nog gebruikmaakt van Basic Authentication loop je het risico aangevallen te worden.

Willekeurige volgorde van uitschakelen
Vanaf 1 oktober 2022 begint Microsoft met het uitschakelen van Basic Authentication in haar wereldwijde multi-tenant service. Microsoft gaat de tenants op willekeurige volgorde af. Zeven dagen van tevoren ontvangt de organisatie een waarschuwing over het uitschakelen ervan en plaatst Microsoft een Service

Health Dashboard notitie.
Microsoft schakelt de Basic Authentication uit voor de volgende meest gebruikte protocollen: POP, IMAP en Exchange ActiveSync. Microsoft schakelt SMTP AUTH niet uit. Microsoft raadt aan SMPT Authentication op tenantniveau uit te schakelen en alleen opnieuw in te schakelen voor de gebruikersaccounts die het nog nodig hebben. SMTP Authentication wordt veel gebruikt op printers of derden hardware die een mailaccount nodig hebben om een mail te sturen.

Wat moet ik doen om me voor te bereiden op deze verandering?
– Als je Outlook voor Windows hebt, zorg er dan voor dat het up-to-date is.  Als klanten al zijn aangemeld bij een andere Microsoft 365-app, zoals Teams, zijn ze al geverifieerd en is de kans groot dat ze geen enkele authentication prompt te zien krijgen. Microsoft schakelt deze instelling in voor klanten omdat ze Basic Authentication in de tenant uitschakelen. Microsoft wil ervoor zorgen dat Outlook verbinding kan maken met Modern Authentication zodra Basic Authentication is uitgeschakeld.
– POP/IMAP – Verschillende organisaties gebruiken deze protocollen voor toegang tot applicaties. POP en IMAP ondersteunen allebei OAuth voor interactieve applicaties.
– Exchange ActiveSync – Alle native apps op up-to-date apparaten ondersteunen Modern Authentication, maar veel apparaten van gebruikers gebruiken nog steeds Basic Authentication. Als je een MDM/MAM-oplossing gebruikt, gebruik deze dan om nieuwe profielen te implementeren. Als je geen MDM hebt, verwijder je het account en voeg je het opnieuw toe vanaf het apparaat, waarna het automatisch overschakelt naar Modern Authentication.

Hulp nodig?

Neem contact op met ons via support@benkgroep.nl

Bron: KPN