EXTERNE VLAN

Meerdere diensten op één aansluiting?

Met behulp van een externe VLAN kunnen meerdere diensten op een glasvezelaansluiting of extended ethernet geleverd worden. Hoe het werkt? Een glasvezelverbinding of extended ethernet bestaat uit twee delen:
vastrecht en internet. Op een vastrechtaansluiting kunnen meerdere verbindingen geleverd worden. Elke aparte aansluiting noemen we een EVC (Ethernet Virtual Circuit) of een externe VLAN. Zo wordt er bij iedere glasvezelverbinding standaard glasvezel én een externe VLAN geleverd voor internet.
Daarnaast is het ook mogelijk om meerdere externe VLAN’s op één aansluiting te leveren.
Het is bijvoorbeeld mogelijk om deel van de bandbreedte te reserveren voor VoIP, online back-up of videoconferencing.

 

EXTERNE VLAN

Meerdere diensten op één aansluiting?

Met behulp van een externe VLAN kunnen meerdere diensten op een glasvezelaansluiting of extended ethernet geleverd worden. Hoe het werkt? Een glasvezelverbinding of extended ethernet bestaat uit twee delen: vastrecht en internet. Op een vastrechtaansluiting kunnen meerdere verbindingen geleverd worden. Elke aparte aansluiting noemen we een EVC (Ethernet Virtual Circuit) of een externe VLAN. Zo wordt er bij iedere glasvezelverbinding standaard glasvezel én een externe VLAN geleverd voor internet. Daarnaast is het ook mogelijk om meerdere externe VLAN’s op één aansluiting te leveren. Het is bijvoorbeeld mogelijk om deel van de bandbreedte te reserveren voor VoIP, online back-up of videoconferencing.

 

Waarom een externe VLAN?

Meerdere diensten op één aansluiting
Oplossing op maat
Eenvoudig te beheren
Kostenbesparend, geen extra apparatuur

Benk Groep heeft ruime ervaring met het leveren en installeren van een externe VLAN.

Bent u benieuwd wat Benk Groep voor uw organisatie kan betekenen? Neem contact met ons op voor een advies op maat of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Vragen over VLAN?
Neem contact op met support

UW AANSLUITING UITBREIDEN MET EEN EXTERNE VLAN?

Offerte aanvragenDownload Brochure

Vragen over VLAN?
Neem contact op met support

UW AANSLUITING UITBREIDEN MET EEN EXTERNE VLAN?

Offerte aanvragenDownload Brochure