180% meer DDoS aanvallen in Q3

doss aanval

Het aantal DDoS aanvallen heeft in het derde kwartaal een nieuw record bereikt, meldt Akamai. Er werden 1.510 DDoS (Distributed-denial-of-service) aanvallen geteld, 180 procent meer dan twaalf maanden geleden en 23 procent meer dan in Q2.

Gemiddeld waren die aanvallen wel korter en minder hevig. In het jongste State of the Internet rapport worden acht mega-aanvallen genoemd, met een bandbreedte van 100 Gbps of meer. In Q2 waren het er twaalf, een jaar geleden zeventien. Met 149 Gbps was de zwaarste DDoS aanval ook kleiner dan de 250 Gbps aanval die in Q2 werd gemeten.

De online gaming sector (50 procent van de aanvallen) ligt het meest onder vuur, gevolgd door de sectoren software en technologie met 25 procent.

In de wereld van aanvallen op web-applicaties blijkt de Shellshock kwetsbaarheid niet meer de meest gekozen aanvalsroute voor HTTPS. 88 procent van de aanvallen is tegen HTTP, 12 procent tegen HTTPS. Akamai verwacht dat het aantal aanvallen op HTTPS wel toeneemt, naarmate meer websites overstappen op TLS als standaard. HTTPS kan ook worden misbruikt voor toegang tot back-end databases.

Ziggo kreeg in augustus te maken met twee aanvallen.

Bron: Telecompaper

Naar boven