Apple Watch vanaf 17 juli te koop in Nederland

Apple Watch

De Apple Watch is vanaf 17 juli te koop in Nederland, zo blijkt uit de Nederlandstalige productpagina van de smartwatch. Apple zal in Nederland de drie verschillende varianten verkopen, de Watch Sport, de Watch en de Watch Edition. Voor de Belgische markt is nog geen concrete verkoopdatum genoemd.

De Apple Watch Sport is in Nederland te koop vanaf 419 euro voor de 38mm-versie, de Apple Watch vanaf 669 euro voor de 38mm-versie en de Watch Edition vanaf ongeveer 1.944 euro. Deze prijzen zijn inclusief btw. De slimme horloges zijn verkrijgbaar in verschillende varianten en met verschillende kleuren polsbandjes.
Apple begon afgelopen april met de verkoop van de Apple Watch in een eerste groep landen, waaronder de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk en China. Vanaf vrijdag 26 juni is de Apple Watch via de Apple Online Store, Apple winkels en Apple Authorized Resellers beschikbaar in Italiƫ, Mexico, Singapore, Zuid-Korea, Spanje, Zwitserland en Taiwan.

Voor 2015 verwacht IDC dat er 72,1 miljoen wearables verscheept worden, 173,3 procent meer dan de 26,4 miljoen in 2014. Apple bracht zijn Apple Watch in april 2015 uit en zal naar verwachting vanaf Q2 marktleider zijn. Het is niet bekend hoeveel exemplaren er tot nu toe verkocht zijn. Onderzoeksbureau Slice Intelligence schat dat Apple sinds het begin van de verkoop van de Apple Watch 2,79 miljoen van deze smartwatches heeft verkocht. Er worden voor heel 2015 getallen tot ruim 50 miljoen verkochte Apple Watches voorspeld.
Bron: Telecompaper

Naar boven