Nieuwe iPhone gekocht? Zo zet je alle gegevens veilig over

iphone-8-review-06-580×375

Als je een nieuwe iPhone hebt gekocht, wil je natuurlijk al je bestanden en contacten van je oude toestel behouden. In deze tip lees je alles over hoe een iPhone overzetten in zijn werk gaat.

Zo werkt het

Voordat je onderstaande stappen doorloopt, is het belangrijk om te weten welke smartphone je voor je nieuwe iPhone gebruikte. Er zitten namelijk nogal wat verschillen tussen het overstappen van Android naar iPhone en van een iPhone naar een nieuwe iPhone.

Ga je jouw gegevens van een oude iPhone overzetten op een nieuwe, dan heeft Apple dit makkelijk gemaakt. Er zijn drie verschillende manieren om dit te doen, die afhankelijk van jouw situatie handiger of onhandiger zijn. We beginnen met de techniek die voor iedereen werkt: een iPhone overzetten via iTunes.

iPhone overzetten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1. Je iPhone overzetten via iTunes

Als je een Mac- of Windows-pc hebt, is het overzetten van je gegevens via iTunes een veilige en toegankelijke methode. Het enige wat je nodig hebt is een oplaadkabel, de oude en nieuwe iPhone en de meest recente versie van iTunes. Daarna doorloop je de volgende stappen:

 1. Sluit je oude iPhone aan op je Mac of pc;
 2. Open iTunes en selecteer de iPhone door op het icoontje te klikken;
 3. Klik in het tabblad ‘Overzicht’ op ‘Codeer iPhone-reservekopie’, zo blijven ook je HomeKit- en gezondheidsgegevens behouden;
 4. Klik op ‘Maak reservekopie’ en wacht tot dit is gelukt. Dit kan een paar minuten duren;
 5. Kijk vervolgens via ‘Voorkeuren > Apparaten’ of de reservekopie goed is opgeslagen.
iPhone overzetten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stel je nieuwe iPhone in

Al je gegevens van je oude iPhone staan nu netjes verpakt op je Mac of pc. Pak nu je nieuwe iPhone erbij, verwissel de simkaart en zet het toestel aan zodat de tekst ‘Hallo’ op je scherm verschijnt. Volg de stappen op het scherm tot je ‘Zet iTunes-reservekopie terug’ kunt kiezen. Volg daarna onderstaande stappen.

 1. Sluit je nieuwe iPhone aan op de Mac of pc waar de reservekopie op opgeslagen staat;
 2. Open iTunes en selecteer de nieuwe iPhone;
 3. Kies ‘Zet reservekopie terug’ en kies de juiste reservekopie;
 4. Vul het wachtwoord in als je een gecodeerde kopie wil overzetten;
 5. Wacht tot alle gegevens zijn overgezet.

Na bovenstaande stappen te hebben doorlopen, kun je de iPhone aanzetten en inschakelen. Volg daarna de stappen op het scherm om de installatie te voltooien. Zorg er wel voor dat je daarna met een wifi-netwerk verbonden bent en houd je oplader in de buurt. Het installeren van al je apps en iCloud-bestanden kan namelijk best wat tijd in beslag nemen.

iPhone overzetten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Je iPhone overzetten met iCloud

Heb je genoeg ruimte in je iCloud-account, dan kun je ook zonder de tussenkomst van een computer je iPhone overzetten naar een nieuwer toestel. Om dit te doen, moet je eerst een reservekopie van je oude iPhone in iCloud opslaan. Dat werkt als volgt:

 1. Open de Instellingen-app op je oude iPhone;
 2. Tik op de naam van je Apple ID;
 3. Scroll naar beneden en kies je oude iPhone in de lijst;
 4. Tik op ‘iCloud-reservekopie’;
 5. Zet de schakelaar achter ‘iCloud-reservekopie’ op groen.
iCloud reservekopie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Installeer de iCloud-reservekopie

Nadat het maken van de reservekopie is voltooid, kun je de nieuwe iPhone inschakelen. Draaien deze beiden op iOS 11 of hoger, dan kun je ze gemakkelijk instellen. Het enige wat je hoeft te doen is je nieuwe iPhone aanzetten en in de buurt van je oude iPhone met iOS 11 of hoger leggen. Hierdoor verschijnt er een venster in beeld.

Tik op ‘Ga Door’ als het scherm in beeld verschijnt;
Er verschijnt een animatie van een blauwe cirkel op je nieuwe iPhone;
Scan deze animatie met je oude iPhone door hem er boven te houden en de camera erop te richten;
Voer de toegangscode in en configureer Touch ID;
Kies de iCloud-reservekopie;
Wacht tot het overzetten van je gegevens is voltooid.


Geen iOS 11? Geen probleem

Heb je geen iOS 11, dan kun je ook op een andere manier iCloud gebruiken voor het overzetten van gegevens. Zodra je de kopie gemaakt hebt, start je de nieuwe iPhone op en doorloop je het installatieproces. Kies in het venster met ‘Apps en Gegevens’ voor ‘Zet iCloud-reservekopie terug’ en volg de stappen op het scherm om het proces handmatig te voltooien.

Bron: iPhoned

Naar boven