Samsung Galaxy S9 in maart verkrijgbaar

galaxy-s9-samsung

Samsung heeft de Galaxy S9 aangekondigd. De smartphone zal vanaf 16 maart worden verkocht.
De telefoon werd onthuld tijdens een persconferentie op de Mobile World Congress in Barcelona.

De Galaxy S9 is in ontwerp grotendeels vergelijkbaar met de S8, die afgelopen jaar werd geïntroduceerd. Samsung heeft de schermranden van het nieuwe model iets dunner gemaakt. Daarnaast is de vingerafdrukscanner nu onder de camera geplaatst, waar hij makkelijker bereikt kan worden.

Camera’s
De dubbele cameralens heeft diafragma’s van f/1.5 en f/2.4. Bij hoge of lage lichtomstandigheden wordt automatisch gewisseld naar het juiste diafragma.

Samsung heeft daarnaast DRAM-geheugen in de camerasensor geïntegreerd. Dit geheugen wordt gebruikt om bij het fotograferen meerdere beelden tegelijk te bewaren, die worden gecombineerd om het beste beeld te creëren.

De telefoon heeft daarnaast een slowmotionfunctie met een snelheid van 960 frames per seconde. Volgens Samsung kan een opname van 0,2 seconde hiermee worden opgerekt naar zes seconden. Een bewegingsdetector zorgt ervoor dat de camera pas activeert als er iets is om te filmen.

Emoji
De Galaxy S9 laat gebruikers ook een emoji gebaseerd op hun eigen gezichten maken. Met deze functie concurreert het bedrijf met de Animoji in de iPhone X.

De smartphone bevat een 64-bits octacoreprocessor en 4GB werkgeheugen. De S9+ heeft 6GB werkgeheugen. Samsung heeft de smartphone daarnaast voorzien van stereoluidsprekers gemaakt door AKG.

De Galaxy S9 is vanaf 16 maart verkrijgbaar. Het gewone model met een 5,8 inch-scherm gaat 849 euro kosten, terwijl de grotere S9+ met een 6,2 inch-display 949 kost. De telefoons zijn te koop in de kleuren zwart, blauw en paars.

Bron: Nu.nl

Naar boven